Kycklingreceptet från internätet

Är så trött på att man alltid gör sina vanliga maträtter så jag googlade lite & vips hittade jag ett recept som skulle testas. Bära eller brista lixom..

Kan säga att jag hittade en ny favvorätt som kommer göras här hemma. Mumma med en härlig sallad till. Skönt att det inte behövde bli macka & youghurt en lördagskväll för maten smakade pecka….

Kycklinggratäng med dijonsenap & basilika

4 st kycklingfiléer

1 st tomat

1 kruka basilika (jag tog torkad)

3 msk dijonsenap

2 dl vispgrädde

2 st vitlöksklyftor

2 dl creme fraiche

2 dl riven ost

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

Funkar med både kokt potatis, klyftpotatis eller ris till.

Orkar ni inte skriva av det ———> Länk HÄR

Annonser
Posted in Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s